Geert Vandenbon vertelt

 

Geert Vandenbon graaft in de geschiedenis van de Ronde. Met sprekende beelden, interessante illustraties en pakkende weetjes. Hij is een bevoorrechte getuige, hij werkte beroepshalve 23 jaar mee aan de organisatie van de mooiste wedstrijd van de wereld.

Geholpen door heerlijke archieffoto’s, spitse beeldmontages en unieke documenten, spit hij diep in het verre en het recente verleden en kijkt hij naar de toekomst van de Ronde. In een ‘exposé’ van zo'n 2 x 55 minuten, bombardeert hij de toeschouwer. Met verhalen, informatie, beelden, anekdotes en… humor.

 

Vandenbon spreekt vanuit zijn ervaring in de buik van de Ronde van Vlaanderen. Hij werkte tussen 1987 en 2009 intens mee aan zowat alle facetten van de organisatie, de uitbouw en de uitstraling van Vlaanderens Mooiste. Hij is uitgever van wielerboeken (o.m. over de Ronde en over stichter Karel van Wijnendaele), co-auteru van enkele werken over de Ronde en mede-oprichter-beheerder van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Voor het CRVV maakte hij in 2017 de tentoonstelling over de Koppenberg.

 

Geert Vandenbon (°1957) is een Oost-Vlaming met West-Vlaamse roots. Hij is actief in de communicatie- en evenementensector met zijn bedrijfje Pinguin Productions bvba. Hij heeft ook ervaring met voordrachten, concerten, vertelmomenten, persconferenties. Als hij niet ‘werkt’ trekt hij Vlaanderen rond met Dag & Nacht Koers!, een wielerprogramma met Michel Wuyts of met zijn eigen kleinkunstprogramma (www.geertvandenbon.be). Hij is ook de bookingsagent van kleinkunstzanger Jan De Wilde en een fijne selectie artiesten. Zie www.pinguinproductions.be.

 

De Ronde Leeft

 

Eind 2012 startte hij zijn reeks voordrachten over de Ronde met als titel 'Eeuwig rijdt de Ronde!' Eind 2015 stak hij zijn betoog in een nieuw kleed, met de titel 'De Ronde Leeft'. Het programma is uitermate geschikt voor een waaier van organisatoren: van de kleinere bibliotheekzalen van 30 à 50 personen, tot de grotere lokale zalen (tot bijv. 100 pers.) van diverse verenigingen, culturele centra, wielerclubs,…. Info? Klik hier. In totaal heeft hij zo'n 150 voordrachten op de teller.

Interview met Geert Vandenbon

op TV-Oost (22 maart 2013)