De voordracht De Ronde Leeft is beschikbaar vanaf tot en met de periode rond de Ronde van 2021. En ver erna, vermoedelijk.

Wat er nodig is? Een projector en een scherm, een goede microfoon en … een luisterend en zittend publiek. De voordracht is rijk geïllustreerd, met archiefbeelden, historisch videomateriaal, actuele foto’s …

 

Interesse > volg de link naar de INFO.

De eerste Ronde dateert van 1913. In 2013 werd de Ronde van Vlaanderen precies 100 jaar en in 2016 werd de 100ste editie gereden. Redenen genoeg om Vlaanderens Mooiste dicht aan de borst te drukken.

 

De Ronde van Vlaanderen beroert de geesten. Pas is het tumult over de schrapping van de Muur bedaard, of daar dient zich een nieuw 'hot item' aan: is de verhuis van de start naar Antwerpen een vloek of een zegen?

 

Het liefste wat Geert Vandenbon doet, is het verhaal van de Ronde in breed perspectief bekijken. Voor zijn  voordracht De Ronde Leeft fietst Geert freewheelend door het epos Ronde van Vlaanderen. Hij zoekt naar de ziel van de mooiste koers van de wereld door de geschiedenis als leidraad te nemen. Hij spreekt over de ontstaan in het Vlaanderen van het begin van vorige eeuw, over de stichters Van Wijnendaele en Van den Haute, over de evolutie van het parcours, het waarom van hellingen en kasseien, de scharnierjaren die het uitzicht van de koers wijzigden, de grote namen en belangrijkste (koers)feiten,… om te eindigen met het beeld van vandaag: de Ronde als professioneel én eigenwijs koersevent.Bovenal  een feest voor wie van koers houdt.

 

De grabbelton is goed gevuld met heroïsche winnaars, machtige hellingen, illustere kasseistroken, verrassende parcours-switches,  anekdotes, strijd en heroïek, vreugde en verdriet …

 

Kortom: pakkende geschiedenis, menselijke verhalen, sprekende cijfers, inspirerende heroïek en … er mag al eens gelachen worden.

BOEKEN OVER DE RONDE VAN VLAANDEREN

 

Pinguin Productions fungeert ook als uitgeverij. Je vindt er  boeken en dichtbundels over de Ronde van Vlaanderen, over koers en enkele andere leuek onderwepen. Kijk hier.